Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Albert92 ........... r/d (11488 niezalogowanych)
26 Postów
.asia S..a
(K.asia)
Wiking
bardzo przykre to wszystko co piszecie - oskarżając mnie zupełnie bezpodstawnie
nie proszę nikogo, żeby słał mi cokolwiek worami - bardzo chciałabym dostać choć jedną paczkę dla dzieci
i gdyby to było takie prostu tu na miejscu w Polsce - otrzymanie pomocy - na pewno nie prosiłabym o pomoc na forum
przykro mi, że tak to odbieracie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
lizzi napisał:
AKLA napisał:
buniusia79 napisał:
Kasia mieszka w Pile, istotne.
Chciałaby jakieś zabawki dla synów, (2 i 8 lat), słodycze, mandarynki i jogurty. Paczki od Mikołaja pod choinkę generalnie.
To jak można by pomóc?

A w Posce nie moze sie zwrocic o pomoc?
przeciez sa tam odpowiednie instytucje? Sorry, ale dla mnie to dalej jakby deko naciaganie i wyjasnianie, ze niech ktos tam zacytuje moje posty z priv...

dziwi mnie pisanie o tym czy mówi prawdę czy nie ktoś ma ochotę to pomoże poza tym dziewczyna chce słodycze i zabawki jak mikołaj to Mikołaj
poza tym ja sama znam dzieci i matki które potrzebują a nie mówią i wiele razy jak płacę za zakupy a za mną dziecko biedne z lizakiem to oddaje zapłaconą czekoladę albo baton mówię kasierce aby mi doliczyła wiem że ludzie tak nie robią ale tak cieplej się robi jak komuś pomagamy

druga historia mojego zamożnego kolegi jedzie rano coś załatwić stoi kobieta z dzieckiem z dużą torbą zimno jak diabli wraca po godzinie stoi dalej ,zatrzymał się i pyta czemu tak stoi i co uciekła od męża kata z dzieckiem i próbuje zatrzymac samochód jakiś bo do siostry chce pojechać wiec dał jej 200 zł i na pociąg podwiózł a teraz pomyślcie czy byście sie zatrzymali bo ja pewnie nie

Ja tez jestem taka i nie raz po takiej pomocy chodzilam z broda opluta.
Jedni potrzebuja a inni wykorzystuja.
Zas odnosnie Kasi,no nie wierze aby jak ma /o ile/trudna sytuacje i male dzieciaczki,
by nie miala juz zadnej rodziny,czy wyrozumialaych sasiadow.
Znam wiele takich matek,ale jak nie rodzina to sasiedzi wspomagaja pomijajac OPR czy
Caritasy.
Dzieci ma male wiekowo, wiec rodzine tez ma...
Ale jak chodzi jej o WORKI slodyczy ,to sam Mikolaj by sie nie obrobil.
Zechce tyle, co moge JEJ zaoferowac ,by spelnic potrzebe dzieci-to sie zglosi i JEJ to kupie.
Jesli potrzebuje wiecej to sorry,ale na tyle tylko moge Ja zrozumiec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
teraz widac dlaczego nie chciala pisac o co chodzi.....
czasem mogli by sie przymknac niektorzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
lizzi napisał:
pozazycie napisał:
AKLA napisał:
buniusia79 napisał:
Chciałaby jakieś zabawki dla synów, (2 i 8 lat), słodycze, mandarynki i jogurty. Paczki od Mikołaja pod choinkę generalnie.
To jak można by pomóc?

przeciez sa tam odpowiednie instytucje? Sorry, ale dla mnie to dalej jakby deko naciaganie i wyjasnianie, ze niech ktos tam zacytuje moje posty z priv...

Oczywiscie ,ze moze sie zwrocic,i dostanie te pomoc.
Zwlaszcza, jesli chodzi wlasnie o czas SWIATECZNY,gdzie co roku, jak widzimy w mediach,
jednak sa roznego rodzaju zbiorki,a oprucz nich robione dla dzieci paczki.
Mylse tez,ze troche przesadnie prosic tu o pomoc slodyczy itp artykolow
Bo przeciez nawet rodziny, ktore stac na zrobienie dzieciom tzw.Mikolajek, czy paczek pod Choinke,robia je- ale nie worami.
Wiec mysle,mimo ze mi tez dzis sie nie przelewa w pl.ze te pare kg slodyczy czy yogurtow 2-3 zgrzewki,pare kg owocow sama jestem w stanie Jej to dostarczyc dla dzieci.
Bo przeciez jak tak masowo- to dziewczynie sie przeterminuje.
No chyba ,ze az tyle potrzebuje.....

sory ale czy to nie ty byłas bohaterką jakże dogłębnej pomocy

lizzi- mozesz dokonczyc,prosze- bo nie bardzo rozumie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
[b]K.asia napisał:

[quote]bardzo przykre to wszystko co piszecie - oskarżając mnie zupełnie bezpodstawnie
nie proszę nikogo, żeby słał mi cokolwiek worami - bardzo chciałabym dostać choć jedną paczkę dla dzieci
i gdyby to było takie prostu tu na miejscu w Polsce - otrzymanie pomocy - na pewno nie prosiłabym o pomoc na forum
przykro mi, że tak to odbieracie...[/quote
[/b]

sama zagmatwalas sytuacje. Powinnas napisac tak:
Na poczatek lzawa historie, potem transparetne zasady pomocy.
Potrzebuje tego i tego. Link do sklepu spozywczego( ludzie sa leniwi) adres na priv. Potem zaznaczone w poscie Osoba 1 zadeklarowala to i to , wciaz potrzebuje tego i tego .
Na koniec podziekowanie dla rzeszy darczyncow . lzawa historia jakie to dzieci mialy uzywanie i zapowiedz modlitwy do Matki Boskiej bolesnej za zdrowie darczyncow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
.asia S..a
(K.asia)
Wiking
doskonale rozumiem Wasze wszystkie wątpliwości - dzisiejsze czasy zmuszają do tego aby na każdym kroku być ostrożnym - i niestety w każdym proszącym o pomoc doszukujemy się naciągacza i oszusta

prosiłam o tak niewiele - jeśli nie możecie pomóc - nie szkodzi - ale proszę nie wypowiadajcie się w ten sposób - to boli - szczególnie powinny wiedzieć to matki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
pozazycie napisał:
lizzi napisał:
pozazycie napisał:
AKLA napisał:
buniusia79 napisał:
To jak można by pomóc?

Oczywiscie ,ze moze sie zwrocic,i dostanie te pomoc.
Zwlaszcza, jesli chodzi wlasnie o czas SWIATECZNY,gdzie co roku, jak widzimy w mediach,
jednak sa roznego rodzaju zbiorki,a oprucz nich robione dla dzieci paczki.
Mylse tez,ze troche przesadnie prosic tu o pomoc slodyczy itp artykolow
Bo przeciez nawet rodziny, ktore stac na zrobienie dzieciom tzw.Mikolajek, czy paczek pod Choinke,robia je- ale nie worami.
Wiec mysle,mimo ze mi tez dzis sie nie przelewa w pl.ze te pare kg slodyczy czy yogurtow 2-3 zgrzewki,pare kg owocow sama jestem w stanie Jej to dostarczyc dla dzieci.
Bo przeciez jak tak masowo- to dziewczynie sie przeterminuje.
No chyba ,ze az tyle potrzebuje.....

sory ale czy to nie ty byłas bohaterką jakże dogłębnej pomocy

lizzi- mozesz dokonczyc,prosze- bo nie bardzo rozumie....

chodzi mi o to że nie zawsze jest dobrze korzystać z pomocy np dziewczyna poda adres i przyjedzie jakis zboczeniec

a ta instytucja w nor co cie skrzywdziła pisałaś że ci pomagała tak chyba tak a jednak na dobre ta ich pomoc nie wyszła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
K.asia napisał:

Kasia..
Jesli Cie usatysfakcjonuje tyle ile pisalam,to nie ma sprawy.
Ja nie wiem, co Ty piszesz z innymi na priv,ale czytam post ,ze potrzebujesz duuuzo..
Na az TYLE mnie sama nie stac, by swojemu- az tyle- dziecku dac.
Bo zawsze ma tyle, ile maja inne dzieci,ani malo ,ani duzzzo.
Wiec przepraszam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
.asia S..a
(K.asia)
Wiking
pozazycie napisał:
K.asia napisał:

Kasia..
Jesli Cie usatysfakcjonuje tyle ile pisalam,to nie ma sprawy.
Ja nie wiem, co Ty piszesz z innymi na priv,ale czytam post ,ze potrzebujesz duuuzo..
Na az TYLE mnie sama nie stac, by swojemu- az tyle- dziecku dac.
Bo zawsze ma tyle, ile maja inne dzieci,ani malo ,ani duzzzo.
Wiec przepraszam...

ja pisałam, że potrzebuję dużo?

przepraszam, w tej chwili już żałuję, że w ogóle poprosiłam o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
K.asia napisał:
doskonale rozumiem Wasze wszystkie wątpliwości - dzisiejsze czasy zmuszają do tego aby na każdym kroku być ostrożnym - i niestety w każdym proszącym o pomoc doszukujemy się naciągacza i oszusta

prosiłam o tak niewiele - jeśli nie możecie pomóc - nie szkodzi - ale proszę nie wypowiadajcie się w ten sposób - to boli - szczególnie powinny wiedzieć to matki

Ja podtrzymuje swoje zdanie. Wyslij na priv adres , co potrzebujesz a ja ci wysle paczke.

I wystarczy pierdolenia.

Jak wymyslono pociag. Ludzie przez 10 lat spierali sie czy powinien miec kola gladkie czy zebate, zamiast wybudowac krotka linie i sprawdzic empirycznie. Tego chcemy uniknac i prosimy o szanowanie naszego czasu, ktorego nam prakuje na pisanie durnych komentow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok